NASZE MENU

MAKARONY

  • PAPPARDELLE Z ŁOSOSIEM W SOSIE KAPAROWYM, LIMONKĄ I SZCZYPIORKIEM (350 g)

    Makaron (150 g) | łosoś (80 g) | kapary | śmietana | parmezan 1,5,10

  • TAGLIATELLE Z BOROWIKAMI I POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ (350 g)

    Makaron (150 g) | borowiki | polędwica (80 g) | wino| parmezan1,5

  • SPAGHETTI BOLOGNESE Z PARMEZANEM I BAZYLIĄ (350 g)

    Makaron (150 g) | sos bolognese (150 g) | parmezan | bazylia 1,5

  • MAKARON A’LA SEROWY | DANIE WEGAŃSKIE

    Makaron (150g) | Sos z nerkowców | warzywa (80 g) | płatki drożdżowe | zielona oliwa

  • PAPARDELE Z CUKINI | DANIE WEGAŃSKIE

    Cukinia (150g) | suszone pomidory (50g) | czosnek | tofu (50g)

SAŁATKI

  • SAŁATA Z KURCZAKIEM ŚWIEŻYMI WARZYWAMI I SOS REAL(300 g)

    Mix sałat | warzywa sezonowe | kurczak (100 g) | sos real 2,7,10

  • SAŁATA Z KARMELIZOWANA GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ

    Mix sałat | gruszka | gorgonzola (50g) | słonecznik | winegret malinowy 5

ZUPY

  • ZUPA DNIA

    (400 ml)

  • ZUPA RAKOWA

    (400 ml)

DANIA GŁÓWNE

  • GULASZ Z DZIKA

    Gulasz (180 g) | kluski śląskie (100 g) | surówka z ogórka (100 g) | grzyby | zielona oliwa

  • POLĘDWICZKA NA POLENCIE GRZYBOWEJ Z SOSEM WINNO – TYMIANKOWYM

    Polędwica wieprzowa (170 g) | chipsy z batata | groszek z boczniakami (60g) | sos (40g)

  • PIERŚ Z INDYKA W SOSIE Z BIAŁEGO WINA Z SZYJKAMI RAKOWYMI

    Pierś z indyka (170 g) | szyjki rakowe (10g) ziemniaki hasselback (120g) | mix sałat z winegretem (100g)

  • SCHABOWY PO „KAPITAŃSKU”

    Schab z kością (200 g) | boczek | cebula | ziemniaki opiekane (150 g) | surówka (100 g)

  • POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W PORTO

    Policzki wieprzowe (180 g) | kopytka z bobu (90 g) | warzywa sezonowe (100g) 1

  • FILET Z KURCZAKA W POMARAŃCZACH Z PUREE Z BATATÓW W SOSIE ORZECHOWO – ŚMIETANOWYM

    Pierś z kurczaka (170 g) | sos | warzywa (100g) | puree 5,6

RYBY | OWOCE MORZA

  • KREWETKI NA BIG GRZANCE (150 g)

    Krewetki (70g) | grzanka | sałata rzymska pak choy | chilli 5,10

  • RYBA Z POLECENIA SZEFA KUCHNI (180 g)

    Zapytaj obsługę

PIEROGI chrupiące lub z wody

  • Z KACZKĄ Z PRAŻONYM JABŁKIEM

    Pierogi (290 g) | zielona oliwa | prażone jabłko (20 g) 1,2,5

  • MIX PIEROGÓW

    Mix pierogów (290 g) | zielona oliwa | boczek (25 g) 1,2,5

  • ZE SZPINAKIEM, FETĄ I PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW

    Pierogi (290 g) | zielona oliwa | pesto (5 g) 1,2,5,6

  • RUSKIE Z OKRASĄ Z BOCZKU

    Pierogi (290 g) | zielona oliwa | boczek (25 g) 1,2,5

PLACKI

  • PLACEK PO „WĘGIERSKU”

    Duży placek ziemniaczany (160 g) | gulasz wołowy (170 g)| surówka (100g) 1,2,5,7

  • PLACKI Z CUKINII Z SOSEM KAPAROWYM I ŁOSOSIEM

    Placki (270 g) | sos ka parowy (40 g) | łosoś (60 g) 1,2,5,10

  • PLACKI Z SOSEM KURKOWYM

    Placki ziemniaczane (100 g) | kurki (100 g) | śmietana |mix sałat (50 g) 1,2,5

DESERY

  • BROWNIE Z NUTĄ PIERNIKOWĄ

    Brownie (60g) | sos owocowy (20g) | owoce (20g) | sos z białej czekolady (20g) 1,2,6

  • ORZECHOWE MASCARPONE (150 g)

    Deser mrożony | orzechy | karmel | sos czekoladowy 5,6

  • PIECZONE JABŁKO POD KRUSZONKĄ Z SOSEM WANILIOWYM (150 g)

    Jabłko | kruszonka | sos waniliowy | bita śmietana 1,2,5

DODATKI

  • FRYTKI

    (200 g)

  • ZIEMNIAKI OPIEKANE

    (200 g)

  • MIZERIA

    (150 g)

  • SURÓWKA

    (150 g)

  • DODATKOWY SOS

    (30 g) Czosnkowy | musztarda | ketchup | majonez

NAPOJE

  • LEMONIADA 300 ml

    (SEZONOWO)

  • SOKI o,3 l

    JABŁKOWY | POMARAŃCZOWY | GREJFRYTOWY | CZARNA PORZECZKA

  • NAPOJE o,25 l

    COCA-COLA | FANTA | SPRITE

  • WODA MINERALNA 0,5 l

    GAZOWANA | NIEGAZOWANA

HERBATA

  • ROZGRZEWAJĄCA 300 ml

    (SEZONOWO)

  • CZARNA | ZIELONA | OWOCOWA | MIĘTOWA 300 ml

KAWA kazimierska slow coffee

  • KAWA MROŻONA Z LODAMI (sezonowo) 200ml
  • CAPPUCCINO | LATTE 200ml
  • Z EKSPRESU 200ml
  • ESPRESSO 50ml
  • KAWA PARZONA | ROZPUSZCZALNA 200ml

*ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POTRAWACH

1.Zboża zawierające gluten. 2.Jaja i produkty pochodne. 3.Orzeszki ziemne i produkty pochodne. 4.Soja i produkty pochodne. 5.Mleko i produkty pochodne. 6.Orzchy tj.migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca itp. a także produkty pochodne. 7.Seler i produkty pochodne. 8.Gorczyca i produkty pochodne. 9.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 10. Ryby i produkty pochodne.

O SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE PROSIMY PYTAĆ KELNERA.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ.